دولت ایران از اتریش خواسته است تعدادی اشیا باستانی را که در این کشور توقیف شده و ایرانی هستند، بازگرداند.
به گزارش مدیتوریست، محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی ایران روز یکشنبه در این زمینه گفت: «بر اساس نظر کارشناسی، اقلام مذکور در صندوق امانات کشور اتریش، بهطور یقین متعلق به حوزه جغرافیایی و تاریخی ایران، دوره هخامنشی و ساسانی است که باید به کشور بازگردانده شود.»
وی گفت: «در آذر سال ۹۸ از طریق تماس تلفنی رئیس اینترپل ایران، موضوع کشف و توقیف تعدادی از اشیای باستانی با منشأ ایران در محتویات لوح فشرده موجود در صندوق امانات یکی از اتباع ایرانی در کشور اتریش، به اطلاع معاونت میراثفرهنگی رسید.»
به گفته این مقام میراث فرهنگی، کارشناسان تصاویر این اشیا را دیده و تأیید کردهاند که در میان آنها نمونههایی از اشیا باستانی مفرغی موسوم به سر سنجاقهای لرستان مشاهده میشود. وی همچنین گفته است که در میان این تصاویر، عکسهایی هم از یک ریتون فلزی به سبک ریتون هخامنشی موجود در موزه ملی ایران و موزه متروپولیتن نیویورک و یک عدد سردیس مفرغی شاپور دوم ساسانی که نمونه اصلی آن از جنس نقره در موزه متروپولیتن نیویورک موجود است، مشاهده میشود.
اشیا تاریخی تقلبی یا واقعی؟
تعداد دقیق اشیا کشف شده در اتریش اعلام نشده و هنوز معلوم نیست چه تعداد از این اشیا واقعی هستند. طالبیان در این زمینه گفت: «به نظر میرسد با توجه به تصاویر ارسالی تعدادی از این اقلام نظیر دو نمونه اخیر از نوع تقلبی هستند. اما هرگونه اظهارنظر دقیق کارشناسی نیازمند رؤیت اصل آثار است.»
وی با اعلام خبر انجام مکاتبات اداری برای دریافت اطلاعات از اقلام توقیف شده، تعداد آنها و ارسال تصاویری با کیفیت مناسب برای اعلام نظر کارشناسی به پایگاه اطلاعرسانی میراث آریا گفته است که با توجه به قوانین داخلی و کنوانسیونهای بینالمللی مانند کنوانسیون ۱۹۷۰ یونسکو که اتریش نیز از امضاکنندگان آن است، مقرر شده اقلام توقیفی مذکور در اسرع وقت به ایران مسترد شود.یورونیوز