به گزارش مدیتوریست به نقل از یورونیوز فارسی، پایتخت ایتالیا غرق در زباله شده است. قرار است شهر رم از ماه جاری هر هفته ۹۰۰ تن زباله به آمستردام بفرستد. برخی از ساکنان این شهر چهار میلیون نفری بیش از یک فرد معمولی آشغال تولید میکنند. به همین خاطر از اواسط آوریل قرار شده است این زبالهها از طریق قطار برای سوزاندن به آمستردام ارسال شوند. مقامات ایتالیا ادعا کردهاند این بهترین راه حل سازگار با محیط زیست برای این مشکل است.
چرا رم زبالهها را به آمستردام میفرستد؟
رم ظرفیت بازیافت و دفن زبالههای تولیدی خود را ندارد. سال گذشته آسیب زیادی به بزرگترین کارخانه تفکیک و دفع زباله این شهر بر اثر آتش سوزی وارد شد. بازسازی این کارخانه حداقل تا سال ۳ سال دیگر طول خواهد کشید.
به همین خاطر مقامات این شهر با شرکت زباله و انرژی آمستردام آیایبی (AEB) قرار داد بستهاند تا هر هفته ۹۰۰ تن از زبالههای این شهر را بازیافت و دفع کند.
قرار است این زبالهها به صورت فشرده شده در ۱۶ واگن قطار به هلند منتقل شوند. بر اساس گزارش رسانههای ایتالیایی این شرکت هلندی به ازای هر تن زباله ۲۰۰ یورو دریافت خواهد کرد که در یک دوره سه ساله حدود ۲۸ میلیون یورو خواهد شد.
اما ریختن زباله در محلهای دفن زباله میتواند بدتر باشد. مواد آلی هنگام تجزیه در فقدان اکسیژن گاز متان تولید میکنند. هرچند گاز متان زمان کمتری نسبت به دیاکسید کربن در جو زمین باقی میماند اما اثرات مخربتری از خود به جای میگذارد.
شرکت «آیایبی» در بیانیهای گفته است دفن زبالههای باقیمانده که هنوز در بسیاری از کشورهای اروپایی انجام میشود، روشی نامناسب برای از بین بردن زباله است و این روش با تولید گاز متان پیامدهای زیانبار زیستمحیطی به همراه دارد.
به گفته این شرکت «انرژی که با سوزاندن زباله تولید میشود قابل مهار است» در حالی که آزاد شدن آهسته انرژی از زبالههای دفن شده مهار شدنی نیست.
بخشی از قرارداد شهر رم با این شرکت هلندی شامل استفاده خانگی از انرژی تولید شده از این زبالهها در آمستردام است. به گفته شرکت «آیایبی» در حال حاضر حدود ۳۰ هزار خانه در هلند از این انرژی استفاده میکنند.
تجارت زباله در دیگر کشورهای دنیا
بخش اعظم تجارت زباله دنیا در کشورهای پیشرفته اتفاق میافتد. بر اساس مرکز آمار هلند ۲۴ میلیون تن زباله در سال ۲۰۲۰ وارد این کشور شده است.
در اروپا، بین شهرهای مختلف تجارت زباله وجود دارد. به عنوان مثال هلند بخشی از زبالههایش را به هامبورگ ارسال میکند، کپنهاگ از بریتانیا زباله وارد میکند، وین ضایعات از ایتالیا و آلمان وارد و آنها را به انرژی تبدیل میکند.
اما بخش بزرگی از زبالههای اتحادیه اروپا به خارج از این اتحادیه و اغلب به ترکیه و هند صادر میشود.
کشورهای مختلفی در سطح جهان وجود دارند که در حال تجارت زباله هستند. قبل از سال ۲۰۱۸، چین بزرگترین وارد کننده زباله در جهان بود به طوری که سالانه حدود ۷.۳ میلیون تن زباله پلاستیکی و ۲۹.۹ میلیون تن زباله کاغذی به این کشور وارد میکرد. از آن زمان به بعد دولت محدودیتهایی را بر این تجارت اعمال کرد.